darko MK

Darko Pajović

 

Rođen 1972. godine u Podgorici.

Diplomirao je na Prirodno-matematičkom fakultetu, odsjeku za biologiju, na Univerzitetu Crne Gore. Stručno usavršavanje iz oblasti vantjelesne oplodnje (humana reprodukcija) obavio je u Univerzitetskom kliničkom centru u Mariboru, Slovenija. Po zanimanju je diplomirani biolog-embriolog.

Radno iskustvo je započeo kao profesor biologije u Gimnaziji Petar I Petrović Njegoš u Danilovgradu.  Danas radi kao embriolog u zdravstvenoj ustanovi za vantjelesnu oplodnju ,,Life’’ u kojoj je 2003.godine u laboratorijskim uslovima začeta prva crnogorska ,,beba iz epruvete’’. Član je Evropskog društva za humanu reprodukciju i embriologiju od 2004. godine.

Društveni angažman započeo je kao aktivista u civilnom sektoru. Osnivač je  i dugogodišnji direktor NVO Green Home. Tokom dvanaestogodišnjeg iskustva u civilnom sektoru bio je član Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, Komisije za saradnju sa UNESCO-m, član Komisije za socio-ekonomske i politike životne sredine Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN) itd.

Studijski  je boravio i stručno se usavršavao u više evropskih država (Norveška, Austrija, Slovenija  itd.) kao i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Na funkciju  predśednika Pozitivne Crne Gore, izabran je na osnivačkom kongresu 2012. godine. Iste godine je postao poslanik. Član je Odbora za bezbjednost i odbranu, Odbora za antikorupciju i Odbora za međunarodne odnose i iseljenike.

Za predsjednika Skupštine Crne Gore izabran je 02.06.2016. godine.

Govori engleski jezik.

Oženjen, otac troje djece.

Poslaničke funkcije:

Predsjednik Skupštine Crne Gore;

Član Odbora za bezbjednost i odbranu;

Član Odbora za antikorupciju;
Član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike;


Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

александр лобановский

Klub poslanika


statut stranke i program stranke


Program Stranke

  Da bi se trasirao put slobodnom i razvijenom društvu, mora se str...

Program Stranke

STATUT STRANKE

    Ovim Statutom Pozitivna Crna Gora uređuje i utvrđuje: svoj naz...

STATUT STRANKE

© Copyright 2015 pozitivnacrnagora.me